Kippenbouillon

 

Kippenbouillon

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks kleine ui
  • 1 stuks dunne prei
  • 1 stuks winterpeen
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 stuks scharrelkippenbouten
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 stuks laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 1 liter kraanwater
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 el citroensap

Instructies
 

  • Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Leg de kippenbouten in de soeppan. Verdeel de kruiden, peper en foelie erover en schenk het water erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 2 uur zachtjes trekken
  • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon erboven. Dep eventueel te veel aan vet weg met keukenpapier. Of laat de bouillon koud worden zodat het vet stolt en schep het gestolde vet uit de soep. Verwijder het vel van de kippenbouten
  • Maak het vlees los van de bouten, snijd in kleine stukjes en doe in een schaaltje. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de bieslook
  • Doe de bouillon in een theepot. Zet op tafel schaaltjes met; plakjes gekookt ei, de stukjes kip, gebakken uitjes, hele fijne Surinaamse mie en kleine zoute frietchips. Doe van de schaaltjes naar behoefte wat in een soepkom en schenk de hete kippenbouillon er over