Paprika tomatensoep d’Italia

Paprika tomatensoep d’Italia

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 500 gram pomodori tomaten
  • 4 stuks rode paprika’s
  • 6 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blok halloumi kaas
  • 1 bosje verse dille

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Halveer de tomaten en leg ze in een braadslede. Besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Tooster 20 minuten. Leg de paprika’s in een kom en dek af met plastic folie. Trek, als de paprika’s zijn afgekoeld , de velletjes er af. Vang het paprikavocht op en schenk door een zeef. Snij de paprika’s in repen. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook en het pepertje. Schep de tomaten en paprika’s erbij en breng aan de kook met de bouillon. Kook de soep 30 minuten en pureer daarna met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Snij de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan. Bestrooi de soep met dille, verdeel de halloumi erover en serveer. Tip: in plaats van halloumi kunt u ook voor blokjes ongebakken fetakaas kiezen