Romige knoflookmosterdsoep

Romige knoflookmosterd soep

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 10 teentjes knoflook
  • snufje tijm
  • 1 stuks kruidnagel
  • 1 stuks salieblaadje vers
  • 1 stuks laurierblaadje
  • zout
  • peper
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 25 gram bloem
  • 4 el Limburgse mosterd
  • kervel

Instructies
 

  • Kook 10 gepelde teentjes knoflook, een snufje tijm, 1 kruidnagel, 1 vers salie blaadje of snufje gedroogde salie, een half laurierblaadje, iets zout en peper in 1 liter kalfsbouillon op een laag vuur in 30 minuten gaar
  • Zeef de bouillon. Wrijf de knoflook door de zeef en voeg weer toe aan de bouillon
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie op een laag vuur. Voeg al roerende 25 g bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat
  • Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden. Giet er langzaam, al roerende de knoflookbouillon bij en 4 eetlepels Limburgse mosterd. Laat op een laag vuur onder af en toe roeren gaar worden. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer er tenslotte 3 dl slagroom door. De soep opdienen met een beetje fijngehakte kervel als garnering