Romige paprikasoep met schuimlaagje

Romige paprikasoep met schuimlaagje

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 pot geroosterde paprika's Merza, uitgelekt en in stukjes
  • 1 pot runderfond La Croix
  • worcestersaus
  • 125 ml slagroom
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 6 blaadjes basilicum in dunne reepjes

Instructies
 

  • Verwarm de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur
  • Voeg de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Vul de fond aan met water tot 1 liter en schenk het bij het paprikamengsel
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng hem op smaak met worcestersaus, peper en zout
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom dik en lobbig. Schep de soep in de borden en lepel de slagroom erop
  • Bestuif met paprikapoeder en garneer met het basilicum