Romige paprikasoep met schuimlaagje
Romige paprikasoep met schuimlaagje
Ingrediënten
- 2 el olijfolie traditioneel
- 1 stuks ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 pot geroosterde paprika's Merza, uitgelekt en in stukjes
- 1 pot runderfond La Croix
- worcestersaus
- 125 ml slagroom
- 0,5 tl paprikapoeder
- 6 blaadjes basilicum in dunne reepjes
Instructies
- Verwarm de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur
- Voeg de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Vul de fond aan met water tot 1 liter en schenk het bij het paprikamengsel
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng hem op smaak met worcestersaus, peper en zout
- Klop vlak voor het serveren de slagroom dik en lobbig. Schep de soep in de borden en lepel de slagroom erop
- Bestuif met paprikapoeder en garneer met het basilicum