Traditionele Griekse groentesoep

 

Traditionele Griekse groentesoep

Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 stuks uien gesnipperd
  • 250 gram kool in reepjes
  • 3 stuks wortels fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 stuks grote aardappelen geschild en in blokjes
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 4 stuks tomaten ontveld en fijngesneden
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg het knoflook en de uien toe. Fruit 5 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg de kool toe en bak en geheel nog 3-4 minuten op laag vuur
  • Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak de groenten 5 minuten mee; roer af en toe. Voeg nu de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee
  • Schenk de groentebouillon erbij. Breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat de soep afgedekt 12 tot 15 minuten sudderen. Voeg tomaten, peper en zout toe. Laat de soep nog 1 uur op laag vuur sudderen