Wortelsoep met geroosterde amandelen en sinaasappelolie
Wortelsoep met geroosterde amandelen en sinaasappelolie
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 300 gram wortel geschrapt, in stukken
- 1 stuks ui gesnipperd
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 1 mespuntje gemalen komijn djinten
- 800 ml groente- of kruidenbouillon
- 2 el geschaafde amandelen
- 1 stuks sinaasappel rasp en sap
- 1 el gehakte verse munt
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren. Voeg kaneel en komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng sap en rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep. Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over
Tips
- Vervang kaneel en komijn door 1/2 theelepel ras-el-hanout. Neem in plaats van amandelen eens geroosterde sesamzaadjes