Zongedroogde-tomatenbouillon met verse ravioli

 

Zongedroogde-tomatenbouillon met verse ravioli

Gang Soep, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 8 stuks zongedroogde tomaten
  • peper
  • 4 tenen knoflook
  • 24 stuks verse ravioli met kreeften vulling
  • 3 stuks sjalotjes
  • 100 gram rivierkreeftjes (optioneel)
  • bosje peterselie
  • 1,5 tl gedroogde oregano
  • snuf zout

Instructies
 

  • Vul een soeppan met 2 liter koud water en voeg de tomaten, gepelde knoflooktenen gepelde sjalotjes, takjes peterselie (bewaar de blaadjes) en oregano toe. Breng alles aan de kook en laat circa 40 minuten zachtjes koken
  • Giet de bouillon door een vergiet met daarin de theedoek en vang op in een schone pan. Breng op smaak met zout en peper. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar: Giet af
  • Leg de ravioli in diepe borden. Verdeel eventueel de rivierkreeftjes over de borden en bestrooi ze met de peterselie. Serveer en schenk de hete bouillon aan tafel in de borden