Zweedse vissoep
Zweedse vissoep
Ingrediënten
- 100 gram kabeljauwfilet
- 600 ml water
- 1,5 stuks visbouillontablet
- 100 ml droge witte wijn
- 1 pakje Cantadou met mierikswortel
- zout
- zwarte peper
- 100 gram gerookte zalmsnippers
- 1 stuks ei
- 2 el fijngeknipte dille
- 1 el roze peperbessen
Instructies
- Heerlijk, snel, romig soepje, bijzonder door de mierikswortelkaas
- Snijd de vis in stukjes. Breng in een pan het water met de bouillontablet, wijn en stukjes vis aan de kook
- Kook de vis in ongeveer 5 min zachtjes gaar
- Voeg de roomkaas toe en laat hem al roerend smelten
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Verwarm diepe borden voor
- Klop het ei in een kommetje los met enkele eetlepels hete soep
- Voeg het eimengsel al roerende toe aan de soep
- Blijf roeren tot de soep mooi gebonden is, maar breng hem niet meer aan de kook
- Schep de soep in de warme borden en leg in het midden een bergje zalmsnippers
- Strooi de dille en peperbessen erover