Zweedse vissoep

 

Zweedse vissoep

Gang Soep, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 100 gram kabeljauwfilet
  • 600 ml water
  • 1,5 stuks visbouillontablet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 pakje Cantadou met mierikswortel
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 stuks ei
  • 2 el fijngeknipte dille
  • 1 el roze peperbessen

Instructies
 

  • Heerlijk, snel, romig soepje, bijzonder door de mierikswortelkaas
  • Snijd de vis in stukjes. Breng in een pan het water met de bouillontablet, wijn en stukjes vis aan de kook
  • Kook de vis in ongeveer 5 min zachtjes gaar
  • Voeg de roomkaas toe en laat hem al roerend smelten
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
  • Verwarm diepe borden voor
  • Klop het ei in een kommetje los met enkele eetlepels hete soep
  • Voeg het eimengsel al roerende toe aan de soep
  • Blijf roeren tot de soep mooi gebonden is, maar breng hem niet meer aan de kook
  • Schep de soep in de warme borden en leg in het midden een bergje zalmsnippers
  • Strooi de dille en peperbessen erover