Broccoli cappuccino

Broccoli cappuccino

Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 stuks sjalotjes fijngehakt
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 1 stuks aardappel geschild in blokjes
  • 250 ml volle melk
  • 1 e olijfolie
  • klein bosje verse basilicum
  • 50 gram pancetta
  • 60 gram paneermeel

Instructies
 

  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de aardappel en bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg op het laatst ook wat verse blaadjes basilicum toe en pureer grof mee
  • Snijd de pancetta in stukjes en bak in een koekenpan krokant. Roer het paneermeel er door en doe in een keukenmachine en maal fijn. Doe de melk in een pannetje en breng net niet aan de kook. Klop met een garde de melk schuimig
  • Als je een hand of elektrische opschuimer hebt kan dit ook prima. Schep de soep in een glazen. Schep wat van het melkschuim er op. Strooi vlak voor het serveren wat pancettakruim er over