Coquilles met vanillesaus

 

Coquilles met vanillesaus

Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 200 gram aspergetips
  • zeezout
  • 125 ml slagroom
  • zwarte peper
  • 500 gram coquilles oftewel St. Jacobsschelpen (a 250 g of 1 zak diepgevroren coquilles 500 g)
  • 2 el olie
  • 1 stuks vanillestokje
  • 100 ml visfond

Instructies
 

Voorbereiden

  • Plakje van onderkant aspergetips af snijden. Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen. Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper. Laten afkoelen. Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren

Bereiden

  • Diepgevroren coquilles eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Aspergetips over vier borden verdelen. Vanillestokje uit saus nemen. Saus zachtjes opnieuw verwarmen. Coquilles droogdeppen en licht bestrijken met olie. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper. Coquilles op asperges leggen, beetje vanillesaus erover schenken en rest rondom druppelen. Direct serveren