Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 250 gram gehakt
  • 1 el gehaktkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el fijngehakte amandelen
  • 1 tl gedroogde of verse tijm
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 el koffieroom
  • olijfolie
  • 0,5 glas Fino

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het fijngeperst teentje knoflook, de fijngehakte amandelen, de tijm, 2 eetlepels tomatenpuree en de koffieroom. Vorm er kleine gehaktballetjes van en bak ze voorzichtig in 3 eetlepels olijfolie rondom bruin. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en na een minuutje een de fino en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Warm of koud serveren
  • Serveer met een glas goed gekoelde Fino of Manzanilla