Bloemkoolroom met spekjes

Bloemkoolroom met spekjes

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 el vloeibare margarine
  • 2 stuks sjalotje fijngesnipperd
  • 200 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 300 ml kippenbouillon uit pot of van tablet
  • 150 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 75 gram ontbijtspek in kleine blokjes
  • 12 stengeltjes bieslook
  • 6 stuks kleine glaasjes

Instructies
 

  • Verwarm de margarine en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee
  • Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt
  • Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuig geheel en laat het al roerende afkoelen
  • Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden
  • Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover
  • Garneer met de bieslook en serveer met een klein lepeltje