Bloemkoolsoep met pesto
Bloemkoolsoep met pesto
Ingrediënten
Ingrediënten voor de soep
- 2 stuks alleen het witte deel
- 1 stuks kleine of 1/2 grote bloemkool
- 1 stuks kleine aardappel
- 3/4 liter kippenbouillon
- zout
- peper
Ingrediënten voor de pesto
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el pijnboompitten
- mespunt zout
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- De groenten in stukken snijden en ze in de bouillon in cica 15 minuten gaar koken. Af laten koelen en pureren in een keukenmachine of door een zeef. Op smaak afmaken met zout en peper. Voor de pesto de basilicumblaadjes met de knoflook en de pijnboompitten pureren of zeer fijn wrijven in een vijzel. De kaas erdoor roeren en de olie straalsgewijs toevoegen tot een gladde pasta verkregen is. Aan tafel op elk bord een lepel pesto scheppen en de soep erop gieten