Carpaccio van Serranoham en tomaat

 

Carpaccio van Serranoham en tomaat

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 125 gram ongepelde pistachenootjes
  • 4 takjes oregano
  • 1 stuks citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge met basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  • 12 stuks tomaatjes of cherrytomaatjes
  • 200 gram serranoham plakjes

Instructies
 

  • Pistachenootjes pellen, grof hakken en in een droge koekenpan lichtbruin roosteren
  • Op bordje laten afkoelen
  • Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijn hakken. Citroen goed schoonboenen en twee theelepels schil er af raspen. Citroen uitpersen. In kom anderhalve eetlepel citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen
  • Tomaten wassen en in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes Serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien