Coquilles met avocado doperwtenpuree

Coquilles met avocado doperwtenpuree

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 150 gram doperwten
  • 1 stuks avocado
  • 3 plakjes pancetta
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 stuks blokje groentebouillon
  • klontje boter
  • 6 stuks coquilles
  • tuinkers om te garneren

Instructies
 

  • Leg de pancetta op een stuk bakpapier en bak in de oven op 220 graden krokant. Je kunt er ook voor kiezen om de pancetta in een droge koekenpan krokant te bakken
  • Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar. Pureer met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille