Gefrituurde rijstballetjes met ricotta en paddenstoelen

Gefrituurde rijstballetjes met ricotta en paddenstoelen

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 10 stuks gedroogde bospaddestoelen
  • 3 el ricotta
  • 1 el olijfolie
  • 5 el paneermeel
  • 100 gram risotto rijst
  • snuf zout
  • peper
  • 2 el olie

Instructies
 

  • Breng 2 uur van te voren 1 liter water aan de kook. Zet het vuur uit en week de gedroogde paddenstoelen minimaal 1 uur in het hete water
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de rijst kort. Giet het water van de bospaddestoelen door een vergiet met daarin een theedoek. Gebruik deze bouillon om de rijst in te koken. Schenk steeds kleinen hoeveelheden bouillon bij de rijst en kook de rijst al roerend in ca 17 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper
  • Hak de geweekte paddenstoelen fijn en meng ze samen met de fijngeknipte bieslook en de ricotta door de rijst. Laat het mengsel 1 uur opstijven in de koelkast
  • Draai 24 gelijke balletjes van het rijst mengsel en rol ze door de paneermeel
  • Verhit een laag olie in een braadpan (of friteuse) en bak de balletjes in circa 3 minuten rondom bruin.
  • Presenteer ze in een bakje of op een bordje, op een bedje van sla, eventueel met wat zoete chilisaus of piri-piri saus