Keftedakia me satsa domata

Keftedakia me satsa domata

Gang vooraf

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de Keftedakia

  • 3 sneetjes witbrood
  • 4 el ouzo Griekse anijsdrank
  • 1 stuks grote ui
  • 8 el olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 1 stuks ei
  • 1 el fijngehakte muntblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl oregano
  • zout
  • peper

Ingrediënten voor het sausje

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 stuks laurierblaadje
  • een scheutje bouillon
  • 2 tl oregano
  • allesbinder

Instructies
 

Keftedakia

  • De korst van de sneetjes brood afsnijden en de sneetjes met ouzo besprenkelen. De ui pellen en fijn snipperen. 3 eetlepels olijfolie verhitten, de ui glazig fruiten, laten uitlekken en met het gehakt vermengen. De uitgeknepen sneetjes brood, het ei, en de fijngehakte muntblaadjes toevoegen. De knoflook fijn snipperen en met zout en oregano vermengen. Al deze Ingrediënten goed met de handen tot een egale massa kneden en met zout en peper op smaak brengen. Van deze massa kleine balletjes draaien en die circa 1 uur op een koele plaats wegzetten. De rest van de olijfolie verhitten, de balletjes iets platter drukken en deze onder voortdurend omscheppen bruin braden

Saus

  • Maak intussen het sausje. Doe de gezeefde tomaten in een steelpannetje. Voeg zout, peper, knoflook, laurier, basilicum, oregano en bouillon toe. Even door laten koken en binden met allesbinder. Het sausje van te voren maken, zodat de laurier er goed in kan trekken. Het sausje over of bij de Keftedakia serveren