Palmiers au basilic

Palmiers au basilic

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 20 stuks verse blaadjes basilicum
  • 4 tenen knoflook gepeld en grof gehakt
  • 4 el olijfolie om de koekjes mee te bestrijken
  • 250 gram bladerdeeg
  • zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak in een kleine keukenmachine de basilicum en knoflook zeer fijn. Voeg terwijl de motor draait de 4 eetlepels olijfolie in een dun straaltje toe; blijf mixen tot zich een gladde puree vormt
  • Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 30 x 38 cm. Bestrijk deze dun met de basilicumpuree. Maak aan de bovenste lange kant van de deeglap een kleine inkerving in het midden. Kerf de deeglap aan de onderste lange kant op dezelfde manier in. Trek een denkbeeldige lijn over het midden. Rol de tweede korte uiteinden naar het midden toe op, niet te strak, en bestrijk ze tussentijds met wat extra olijfolie zodat u een stevig geheel krijgt. Druk de dubbele rol heel licht aan en zet hem dan 20 minuten in de diepvries
  • Vet een bakplaat licht in met olie. Neem de dubbele rol deeg uit de diepvries en leg hem op uw werkvlak. Snijd hem dwars in plakjes van circa 1 cm dik. Leg elk plakje plat op de geprepareerde bakplaat. Bestrooi de koekjes met zeezout en druk het zout heel licht aan met een deegroller. Bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Breng ze met een spatel over op een rooster en laat ze volledig afkoelen voor u ze opdient