Reuzenchampignons met notenvulling

Reuzenchampignons met notenvulling

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 12 stuks grote champignons
  • 2 el citroensap
  • 2 stuks sjalotjes gesnipperd
  • 30 gram walnoten of hazelnoten gehakt
  • 1 el arachideolie of notenolie
  • 100 gram roomkaas
  • 4 el gehakte bieslook vers of diepvries of theel. gedroogd

Instructies
 

  • Borstel of veeg de champignons schoon. Draai de stelen eruit en hak deze fijn. Blancheer de hoedjes (1 minuut) in kokend water met citroensap. Giet ze af en laat goed uitlekken. Bewaar een beetje kookvocht
  • Verhit de olie in de pan. Fruit hierin de sjalotjes en schep de gehakte champignonstelen erdoor. Meng de noten en het sjalotjesmengsel door de roomkaas. Voeg eventueel 1 eetlepel kookvocht van de champignons toe. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en serveer ze bestrooid met bieslook