Spiesje met gambas met artisjokkentapenade

Spiesje met gambas met artisjokkentapenade

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks stokbrood
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 200 gram gemarineerde artisjokken grof gehakt.
  • 75 gram olijven met paprika gevuld grof gehakt
  • 2 el verse koriander grof gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl limoensap
  • 18 stuks reuzen scampi's gepeld
  • 1 stuks kleine rode ui ragfijn gesnipperd
  • 100 gram ricola
  • 6 stuks satestokjes in water geweekt en een grillpan

Instructies
 

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 225°C. Stokbrood halveren, in de lengte dun kapjes aan de boven- en onderkant afsnijden. Stukken stokbrood in de lengte elk in 3 plakken snijden. De plakken aan beide kanten bestrijken met 1 eetlepel olijfolie, op een bakplaat leggen en in het midden van de oven in 6-8 minuten goudgeel bakken. Tot gebruik in een trommel bewaren
  • Voor artisjokkentapenade in een kom artisjokken mengen met olijven, koriander, knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen
  • Garnalen aan satéstokjes steken en de spiesjes dun bestrijken met olijfolie. Tapenade en garnalenspiesjes afgedekt tot gebruik in de koelkast bewaren

Bereiding

  • Grillpan verhitten en de garnalenspiesjes in 4-6 minuten lichtroze en gaar roosteren. De crostini`s (stokbroodrepen) bestrijken met de tapenade en op borden leggen. Garnalenspiesjes erop leggen en bestrooien met rode ui. In een kom rucola omscheppen met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Rucola op de crostini leggen. Direct serveren