Vitello tonnato

Vitello tonnato

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 blikje tonijn naturel
  • 5 el mayonaise
  • 3 el citroensap
  • zongedroogde tomaatjes
  • rucola
  • 400 gram gebraden fricandeau
  • 3 el kappertjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Pureer de tonijn met 4 stukjes zongedroogde tomaat en mayonaise met de staafmixer. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. Als je de saus te dik vind kun je 2 eetlepels water toevoegen om hem vloeibaarder te maken (bij mij was dit niet nodig)
  • Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • Leg op ieder bordje een handje rucola, drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees. Bestrooi hierover de kappertjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en peper. Serveer het stokbrood erbij
  • Tip: de tonijnmayonaise kun je een dag van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast