Doe in de 4 kopjes elk een stukje ingesmeerd plastic folie en breek er een ei boven
Maak er een soort zakje van door de 4 punten van het plastic bij elkaar te nemen en pocheer het ei dat er in zit 4 min. in kokend water. Het eiwit moet gestold zijn maar het eigeel nog zacht. Pocheer ook de andere 3 eieren op deze manier
Bekleed de binnenkant van de andere 4 kopjes eerst met het plastic folie en dan met de plakjes gerookte zalm. Leg op de bodem van de zalm het afgekoelde gepocheerde ei
Pureer de 2 avocado?s met het citroensap en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze puree over de 4 kopjes, door het boven op het ei in de zalm te scheppen
Snijdt uit het geroosterd brood 4 rondjes ter grote van het kopje en dek daar de zalm en avocado puree mee af. Zet tot gebruik in de koelkast
Keer de zalmbombe om op een bordje met wat rucola en serveer met een schijfje citroen