Zalmtartaar met ruccolaolie

Zalmtartaar met ruccolaolie

Gang vooraf

Equipment

  • keukenmachine
  • open ringvorm doorsnede ca 8 cm

Ingrediënten
  

  • 25 gram rucola
  • 200 ml olijfolie
  • 500 gram zalmhaas
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 stuks citroen
  • 200 ml crème fraiche
  • 10-15 gram bieslook

Instructies
 

  • Rucola van dikste stelen ontdoen en fijnmaken in keukenmachine Olie in dunne straaltjes er bij schenken. Rucolaolie minstens een uur op kamertemperatuur wegzetten. Daarna op smaak brengen met zout en peper
  • Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden. Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen. Beide soorten zalm met citroensap, crème fraiche en driekwart van bieslook mengen. Zalmmengsel afdekken en tot gebruik koel bewaren
  • Ringvorm op bord zetten en met zalmmengsel vullen, met achterkant van lepel goed aandrukken. Ring verwijderen, partje citroen op zalmtartaar leggen. Zo alle borden opmaken
  • Rucolaolie om zalmtartaar druppelen. Rest van bieslook er over strooien