Appelkwak

Appelkwak

Gang koek en taarten, Nagerecht

Ingrediënten
  

Plaatkoekdeeg

  • 250 gram havermout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 250 graam roomboter
  • 1 stuks klein ei
  • 1 snufje zout

Appelplaatkoekvulling

  • 5 stuks fris zure appels
  • 2 tl kaneel
  • 2 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje studentenhaver

Instructies
 

  • Boter smelten, de rest van de ingrediënten  van het deeg door elkaar doen en bij de boter voegen
  • Vervolgens deze massa uitstorten op de bakplaat (bakpapier eronder); het is een beetje een geplak maar met een achterkant van een lepel krijg je het goed egaal op de plaat.
  • Appels schillen en raspen en mengen met suiker met kaneel
  • Rozijnen en de nootjes er over heen strooien,
--midden van de oven 160°c, 55 minuten lang. (beslist niet langer want dan is het net beton)
    (hetelucht oven ongeveer 145-150 c)
  • Na het bakken bestrijken met gesmolten jam of marmelade