Fipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
Fipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
Ingrediënten
- 3 stuks Knoflookteen
- 15 ml Sesamolie
- 200 gram Risottorijst
- 2 stuks Paksoi
- 1 Winterwortel
- 300 gram Kipfilethaasjes
- 30 gram Pikante honingpinda's
- 100 ml Zoet-pittige chilisaus
- 50 ml Sojasaus
- 1 stuks Gele winterwortel
- 1.5 el ketjap manis
- 2.25 el Zonnebloemolie
- 300 ml Water
- 1 Kippenbouillonblokje
- peper en zout
Instructies
- Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
- Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip).
- Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan.
- Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten.
- Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
- Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
- Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kip 5 minuten.
- Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
- Snijd de pikante honingpinda's grof.
- Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfilet met saus op de rijst.
- Garneer met de pikante honingpinda's.