Zalm met pesto en parmaham
Zalm met pesto en parmaham
Ingrediënten
pesto
- 2 el Parmezaanse kaas geraspt
- 150 ml olijfolie
- zout en peper
- 1 bosje verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Smaakmaker pijnboompitten geroosterd
zalm
- 4 plakjes parmaham
- 4 stuks zalmfilets a 100 g
- 1 scheutje olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Maak de pesto door alle Ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine te mixen tot een gladde massa ontstaat
- Wrijf de stukken zalm in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper
- Schep op elk stuk zalm een lepel pesto en wikkel het geheel in een plakje parmaham
- Doe de vis in een voorverwarmde oven van 200 ºC en bak de zalm in ongeveer 10 à 20 minuten gaar
- lekker met verse tagliatelle en een frisse salade