Zalm met pesto en parmaham

Zalm met pesto en parmaham

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

pesto

  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 150 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Smaakmaker pijnboompitten geroosterd

zalm

  • 4 plakjes parmaham
  • 4 stuks zalmfilets a 100 g
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Maak de pesto door alle Ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine te mixen tot een gladde massa ontstaat
  • Wrijf de stukken zalm in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper
  • Schep op elk stuk zalm een lepel pesto en wikkel het geheel in een plakje parmaham
  • Doe de vis in een voorverwarmde oven van 200 ºC en bak de zalm in ongeveer 10 à 20 minuten gaar
  • lekker met verse tagliatelle en een frisse salade