Bavarois van passievruchten
Bavarois van passievruchten
Ingrediënten
Bavarois
- 6 blaadjes witte gelatine
- 2 dl passievruchtensap
- 1 el citroensap
- 1 el perziklikeur
- 250 ml slagroom
- 75 gram suiker
Saus
- 1 stuks rijpe perzik
- 1 dl passievruchtensap
- 0,5 el citroensap
- 1 el perziklikeur
Garnering
- 1 stuks perzik
- 6 blaadjes munt of chocolaatjes
Instructies
- In een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten weken
- In een pannetje het passievruchtensap aan de kook brengen
- Het pannetje van het vuur nemen en de goed uitgeknepen gelatine in het sap oplossen
- Het passievruchtensap laten afkoelen
- Het citroensap (en desgewenst de siroop en/of likeur) door het passievruchtensap roeren
- In een kom de slagroom stijfkloppen
- Als het vruchtensap de dikte van opgeklopt heeft dit met de slagroom mengen
- Zes kleine puddingvormpjes met water omspoelen
- Hierin de massa schenken en minstens 2 uur in de koelkast laten opstijven
- De perzik schillen en het vruchtvlees in een foodprocessor of roerzeef pureren
- In een kom de perzik met het passievruchtensap, het citroensap en eventueel de likeur losroeren
- De perzik schillen, ontpitten en in schijfjes snijden
- De bavarois op de bordjes storten
- Wat saus eromheen schenken
- De bavarois met schijfjes perzik en 1 blaadje munt of een chocolaatje garneren